שירות לקוחות 0543402202
0
0
5 שייקים קלילים לקיץ
22.04.2021 / מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות

זמן הכנה: 10 דקות | סוג: חלבי / פרווה


אז מה צריך כדי להכין שייק?

בלנדר – אם אתם רוצים לכתוש גם קרח אז שימו לב שלא כל בלנדר יתאים. יש להשתמש בבלנדר חזק ומקצועי.
פירות קפואים בדר”כ אפשר לטחון עם כל בלנדר ביתי רגיל.

פירות קלופים – בננות, תותים, מלון, מנגו, אבטיח, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ועוד.

חלב או מיץ תפוזים– חלב מעניק מרקם עשיר ו”כבד” יותר. עם מיץ תפוזים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.

בגדול יש לקלוף את הפירות, לחתוך לקוביות ולהקפיא (מומלץ להכין פירות קפואים מראש).
מומלץ שלפחות פרי אחד יהיה קפוא, למשל אני מחזיקה במקפיא באופן קבוע בננות קלופות חצויות לצורך הכנת שייקים.

איך מכינים?

שמים את הפירות בבלנדר, מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה.
טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).

רעיונות לשייקים:  *הכמות מספיקה לשייק אחד גדול

*ניתן להוסיף יותר מים/מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.

1

שייק בננה ומנגו:
2 בננות בינוניות, 1 מנגו בינוני, חצי כוס מיץ תפוזים.

2

שייק בננה, מנגו ומלון:
1 בננה גדולה, 1 מנגו בינוני-קטן, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.

3

שייק תות בננה:
2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים (ניתן לשלב גם אקטימל כחלק מהנוזלים).

4

שייק קיווי ונענע:
3 קווי, עלי נענע מגבעול אחד, כשליש כוס מים, 1-2 כפיות דבש/סירופ מייפל/סוכר.

5

שייק בננה ואננס:
2 בננות בינוניות + שני שליש כוס קוביות אננס.

x

#{title}

#{text}

#{price}